onsdag 6 januari 2010

Nu är det lite svalt

-34 grader c visar termometern, inte klokt på en fläck. För att vara riktigt säker på att vi ska sköta eldningen ordentligt har D stängt av värmen... tycker personligen att det känns som fel tid för det, tror säkert vi kan elda ändå när det är såhär kallt ute! Dom har varnat för att det i vissa delar i Dalarna ska dra sig några grader söder om 40 strecket.... brrrr. Tänker på Toini som hade -46 strax före jul...

I söndags kom kusinerna från Ullvi hit, inte alla tre, men de två största. Vi var i Maserhallen under söndagen, storkusin tassade kaxigt upp på 3 meters trampolinen och slängde sig ut, peppad av J & J. Lillkusin åkte vattenrutschbana med mig så det stod härliga till. Hon förkunnade också tydligt att badhuset i Borlänge var mycket roligare än det i Leksand... ooops, sorry L & T, jag hoppas det duger med Leksand även efter vårt lilla äventyr.
På måndagen var det hockeyrinken som gällde, kul, fick äntligen på mina grabbar skridskorna den här säsongen. J sr tyckte det var så skoj så han var dit på tisdagen igen trots grym träningsvärk i stort sett hela kroppen :-)

Igår kväll var mitt gamla gäng från gymnasietiden hem på en bit mat och glögg, tyvärr desarmerad pga förkylning hos en och kalkonmiddag hos svärmor för den andra. Trist, men det gjorde nog inte så mycket, vi 4 som var här hördes lätt som 6! Tänk att man kan fnittra och skratta så mycket :-). Undrar om det lät såhär för 24 år sedan också, eller om vi lät ännu mer då? Vet att många längtade efter öronproppar när vi höll på förr iaf ;-).

Idag är det trettondag, iskallt ute och sista lediga dagen innan allvaret drar igång igen. Tror dagen till ära ska tillbringas i en soffa under en filt framför en film eller tre. :-)
Jag har kommit fram till att det på "gamla jobbet" inte är många dagar kvar, tre hela veckor + två dagar denna vecka. Då ska det även hinnas med en resa till Metropolen Bromölla och en till Luleå, för överlämning. Tiden kommer flyga fram. Ska träffa min nya chef på tisdag för att gå igenom en massa praktiska detaljer innan jag börjar. Som tex var mitt nya kontor ligger kanske?! ;-)

Nä, mer ved i brasan, fryser om fötterna! Vi hörs!

3 kommentarer:

Familjen Erlman sa...

Barnen är mycket nöjda med sin lillsemester.
Dennis, låter klokt att stänga av värmen...?:-)

Mamma R sa...

håller med fam Erlman. Dennis bjud familjen på mer värme. Här har vi -21,1 och alla element på för fullt! Pussar o kramar från RoC. Ps. Blir det för jäkligt får ni komma ner hit o värma er. Ds

Mrs Allan sa...

Men vi har iallafall TORR KYLA, det är vad alla säger här hela tiden. Gissar att det är lättare att klä sig varm mot torr kyla.