söndag 11 april 2010

London ja....

Ja, vi hade faktiskt en riktigt bra vistelse i London, vi hade en gräslig tur med vädret, strålande sol och behagligt varmt. Lite London väder var det i och för sig på onsdagen, men det gjorde inte så mycket :-). När vi anlände på måndagen gick vi ut och letade mat. Vi hamnade på en Indisk resturang och fick fantastiskt god mat. Lite för starkt sa barnen och jag tror mormor B hade hållt med ;-), men mums va gott.
Tisdagen började med buss till Madame Tussauds, vi hade förtur i kön och klarade oss med andra ord mycket bra. Två timmar tog turen där inne. Det var skiftande kvalitet på "dockorna", vissa var riktigt kanonbra och vissa fick man nästan gissa sig till. Det var nog enbart jag som tex kände igen Mel Gibson, trots att det är (eller har varit) min stora favorit så var han näst intill oigenkännlig.
Efter besöket hos Madamen så tog vi oss till Themsen och kollade in om det var någon kö till London Eye... oh yes, det var det! Tydligen har Londons skolbarn också påsklov och hela Europas skolklasser passar på att ha skolresa denna vecka.... Nåja, vi beslutar snabbt att det får bli till att hänga på låset hit. Vi intog istället lite omelett och fries på en pub med tillhörande tillbehör... hehe, Guiness och Strongbow var ett måste att testa. Mums.
Efter det beslutade vi om att besöka London Aqurium, även där hade vi förturs biljetter, men det var ingen kö där. Trevligt ställe dock, alltid kul att se. J:jr förälskade sig i sköldpaddorna och var som besatt i dom.
Mer promenader och lite shopping på Lillywhites, vilket visade sig vara ett shoppingparadis för mina kids. 70% på alla märkeskläder så som Puma, Adidas, Nike, No Fear... you name it. Två besök hit blev det, både tisdag och torsdag, innan alla var nöjda. Besök på ett Skotskt grillhus till middag på tisdagen fick utgöra pricken på i:t.
Utsikt över staden med Big Ben och House of Parlament
Onsdagen började med buss igen och sedan tunnelbana. Dom har ju en regel (dum) som gör att det före 9.30 inte går att använda travelcardsen på tunnelbanan, bara på bussen, och vem har lust att slänga ut 150:- bara för att kunna åka 30 minuter tidigare?! Nåja, vi anlända precis när dom öppnade London Eye och slapp köa mer än 10-15 minuter, mycket bra. Efter det hade vår familj W laddat för ett besök till London Dungeon, det är ju så att vi köpte ett paket som innehöll 4 attraktioner, Tussauds, Eye, Aqurium och Dungeon, Familjen F köpte ett paket utan Dungeon. Väl framme vid Dungeon efter promenaden så visade det sig vara en två timmars kö för att komma in, så, det blev till att ladda för ännu en dag till att hänga på låset. Vi ändrade planerna och tog istället och traskade runt lite, fotade bla Tower Bridge och skulle kika på Borough Market, men inte ett enda stånd där denna dag :-(. Nåja, lite fish and chips på en pub precis utmed Themsen utanför HMS Belfast, en båt som var med i 2:a världskriget. Är det inte konstigt, London är kända för sin fish and chips, men inte ett "riktigt" ställe med maten serverad traditionellt i tidningspapper hittade vi. Efter lunchen tillsammans med familjen F så bordade vi HMS Belfast och fick se hur sjömännen hade det ombord. Intressant.
Därnäst blev det lite Trafalgar Square och annat som jag inte minns och "tillslut" ännu en gång shopping. Den här gången blev det Primark, mycket billigt, men inte riktigt min grej. Dock hittade vi några badshorts till killarna och några riktigt billiga linnen åt mig som passar när/OM jag tar mig i kragen för beach 2010... :-). Några andra affärer efter Oxford street hann vi också med. Middag denna kväll blev Pizza Hut efter att vi blivit totalt nedröstade av barnen.
Torsdagen började med att vi satsade penningar på att åka tunnelbana tidigt innan travelcarden gällde, det tog längre tid än planerat att ta sig till Dungeon, men vi kom precis innan dom öppnade, hade vi kommit 3 minuter senare hade det förmodligen kostat oss ca 1 timme till i kön :-S. Nåja, 15 minuter i kö och sedan lite drygt 1½ h underhållning. Inte alls vad det var för 20 år sedan, helt omgjort till att mer vara lite teater. Skulle nog inte rekomendera någon att ställa sig i den kön, men J:jr gillade det, och det var ju bra! Tyvärr verkar barnen inte så värst intresserade av historia, gick inte att lura med dom till Towern tex. Men å andra sidan, den som spar han har... ;-)
Efter det sullade vi ordentligt med först en hot dog och sedan en supermumsig våffla med jordgubbar och grädde medans vi njöt av solen utmed Themsen. Våfflorna var riktigt goda men såg ännu mycket godare ut. Mer promenerande och lite Buckingham Palace, besviket konstaterade vi att där inte var några björnskinnsmössor utan någon fjantig basker med en rakborste tror jag ;-). Parkerna runtom var fina, fantastisk blom på träden och härliga rabatter med påskliljor och penséer. Avslutande shopping på Lillywhites, solande på Piccadilly, Öl på Mexicansk pub, inköp av hatt på souvenirbutik... you name it!
Middag på den Mexicanska resturangen, mycket nöjje och tok. Vi tog in en förrätt som var "up to four persons". Det kom in jättetallrikar som gjorde oss tvugna att fråga om vi fick avbeställa två varmrätter per familj. Det gick bra till min förvåning, och det var en himla tur, annars hade vi fått endera rulla hem eller tvingats be om doggy bag. :-)
Två av pojkarna på promenadstråket utmed Themsen.

3 kommentarer:

Kristina sa...

Ser ut som ni haft det riktigt bra :-) Kanske lunch nån dag i veckan?

Toini Allan sa...

Vad kul att ni hade fint väder och vad mycket ni har hunnit sett. Vi har ju bara 1,5 vecka kvar nu till vi reser, få se om vi hinner se lika mycket.

LL sa...

Jaja! Och när har frun tid att jobba som vi andra då? ;-)