tisdag 23 mars 2010

ingen gammal Bettan här inte... :-)

Vi har varit på shoppingtur nu, D och jag. Det bidde ingen tummetott, det bidde en ..... bil :-)
En Toyota Avensis Sedan, 2.0, Business CTV... mums ;-)
Silverfärgad, och leverans i slutat på april är det besked vi har just nu. Riktigt najsig bil som går som på räls. Automatväxlad och den är "steglös", dvs du märker inte av att den växlar, hör bara lite på motorvarvet. Ska bli riktigt kul att ut och köra i vår. Vår gamla bil fyller 10 år nu, ganska precis faktiskt, och har nått nästan 21000 mil. Svårt att hitta en bil som skulle funkat bättre genom alla år, sånt som gör att man troget håller kvar vid samma märke. Blir ju inte mindre ledsen när man är till bilprovningen och de varje gång berömmer Toyota. Har försökt få bilprovarna att rekommendera något märke, och det enda svar jag fått är Toyota, eller Lexus, vilket är lyxvarianten av Toyota ju.... :-)
Nä, ingen tvekan om vilken bil vi ville ha, men för ordningens skull testade vi lite annat också och visst finns det många bra bilar, men det är svårslaget. Bara en sådan sak som ljudnivån i kupén, inte många av bilarna som kan mäta sig faktiskt.
Få se om vi får bilen före eller efter långa lillebror får sin, well, eller ja, det kanske är T som ska "få" en... ;-). Nä, slaggningsdax, ha de gott!

3 kommentarer:

Familjen Erlman sa...

Kanonsnygg bil!! Känns lite James Bond faktiskt :-) Med min tur så "får" vi vår bil LÅÅÅÅÅÅNGT efter er.

Pappa C sa...

förståndigt med automat! Men om man inte märker att den växlar hur vet man då att den gör det. Ni kanske blivit lurade:-) Det kanske inte finns någon växellåda.

Toini Allan sa...

Vi har två automater här och vill inte byta till växel igen.